Positief Denken

Published Sep 25, 20
6 min read

Geheim Van Positief Denken

Er wordt iedere dag enorm gelachen en we gebruiken om zelfs te kleinste dingen in het dagelijks leven een plezierige twist te geven. Bovendien heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat frequent lachen enorm bevorderlijk is voor je eigen (mentale) gezondheid. Kortom: het wordt eens tijd om meer plezier uit je leven te halen door humor ten volste te benutten.

Zo kan ik bijvoorbeeld helemaal slap liggen om Youp van ’t Hek die op humoristische wijze de frustraties van het in elkaar zetten van een Ikea stapelbed beschrijft: Daarnaast krijg ik van foute woordgrappen ook altijd een grote lach op m’n gezicht: Kortom: vind uit wat jouw soort humor is en gebruik dat in het dagelijks leven om positiever te denken.

Positief Blijven DenkenCursus Spiritualiteit
Cursus SpiritualiteitPositief Denken Oefeningen

Ik ga ze zeker gebruiken! Maar wat moet ik nou doen als het even tegen zit?” Goeie vraag, beste lezer. Positief denken kan lastig worden wanneer je door het leven een flink bord negatieve gebeurtenissen voorgeschoteld krijgt. De volgende tips gaan jou helpen om te gaan met negativteit in je leven… Zodat jij zelfs in de donkerste periodes nog vrolijk kan blijven - cursus spiritualiteit.

Iedereen voelt zich wel eens sip of een beetje down. Zo ben ik vandaag (alweer) gezakt voor m’n rijexamen. Voel ik me hierdoor wat minder positief? Ja. Is dit een reden om me nu constant negatief te voelen? Nee. Kijk, Negativiteit zal nou eenmaal voorkomen in je leven. De grote vraag is: Laat jij je negatieve emoties de baas over je spelen? Of jij ervoor deze negatieve emoties te controleren? De meeste mensen zien negativeit als iets heel erg….

Logisch, maar de grote fout die veel mensen maken is dat ze daardoor keihard gaan vechten tegen negativiteit. Het resultaat hiervan is dat de negativieit alleen nog maar harder terugkomt en zich als een soort termiet in jouw brein gaat nestelen. Daarom ga ik nu even de regels breken en trakteer ik je alsnog op een quote: Oftewel: hoe harder jij tegen negatieve gevoelens vecht, des te langer zullen ze aanhouden.

Dat is helemaal prima. Iedereen voelt zich wel eens somber, sip of verdrietig. Laat deze emoties toe in plaats van ertegen te vechten (het adagium dat je geen man bent als je even verdrietig bent slaat natuurlijk helemaal nergens op). Maar kies er vervolgens voor om je negatieve gevoelens te relativeren (zie tip #4) en ze vervolgens om te zetten in positiviteit (zie tip #13).

Meditatie Positief Denken

Toch is dit iets wat de meeste mensen te doen. (En ja, “proberen” is hier niets voor niets ). Alhoewel het proberen van al je problemen in één keer tegelijk een nobel streven is, is het niet de handigste manier om problemen aan te pakken. spiritualiteit ontwikkelen. Sterker nog: problemen aanpakken wordt haast onmogelijk als je wil doen.

Het maakt niet uit hoeveel het er zijn, zolang je ze maar opschrijft. Vervolgens ga je per probleem te werk en haal je één voor één de trekker over om voorgoed korte metten te maken met je probleem. Door je problemen structureel op papier te zetten met een efficiënte oplossing ernaast, geef je je hoofd veel meer ruimte om positief te denken in barre tijden.

In de volgende tip geef ik je het antwoord. Goed, Je hebt nu je lijstje gemaakt met problemen die negativieit in je hoofd veroorzaken. Vervolgens heb je een oplossing gezocht en ernaar gehandeld. Nice. Maar nu kom je bij een probleem “zonder” oplossing. Als eerst heb ik goed nieuws voor je: Zelfs een probleem zonder oplossing kan jou direct helpen bij het oefenen van positief denken.

Positief Leren DenkenPositief Denken Oefening

Op dit moment kan ik balen dat ik niet ben geslaagd, en ik kan m’n examen pas later opnieuw doen. Oftewel: nu kan ik vrij weinig doen aan het feit dat ik ben gezakt (ik kan de tijd immers niet terugdraaien). Wat ik nu wel kan doen, is dit probleem te en er vervolgens iets van te Kijk, Sommige problemen hebben nou eenmaal geen (directe) oplossing (cursus positief denken).

Optie 2: Je probleem accepteren en er iets van leren. Ik kan je alvast verklappen dat optie 1 je geen ene moer verder gaat helpen in je leven. Optie 2 daarentegen is enorm waardevol voor het oefenen van positief denken. Schrijf naast je “onoplosbare” probleem dit op: “Hier kan ik nu niets aan doen.

Positief Denken TipsSpiritualiteit Test

Deze positief denken oefening zal niet makkelijk zijn aan het begin, maar levert je op de lange termijn verbluffende resultaten op - meditatie positief denken. Je zal namelijk veel beter met problemen kunnen om gaan en je lekkerder in je vel voelen. Geen enkel probleem voor jou om met problemen om te gaan dus ;) “Maar Laurens! Dit complete artikel gaat over positief denken en nu moet ik er opeens mee stoppen?! Waarom??!!???1?één!?!” Rustig maar, my awesome bro.

Cursus Positief Denken

Een goed voorbeeld hiervan komt uit de pick-up industrie. Vroeger (ten tijde van “The Game” van Neil Strauss) gebruikten de zogeheten “Pick-Up artists” affirmations (bevestigingen) om zichzelf beter te voelen. Het doel was simpel: Door vaak genoeg tegen jezelf te zeggen dat je geweldig bent, ga je je ook geweldig voelen.

De reden waarom dit gebeurt, is tweevoudig: Ten eerste is er bij zo’n zelfbevestiging vaak geen aanwezig waardoor het onoprecht overkomt en je jezelf voor de gek houdt. Ten tweede wek je een cognitieve dissonantie bij jezelf op waardoor je vervreemd raakt van jezelf. Bij positief denken werkt dit net zo.

Om je positief te voelen zal je ernaar moeten Oftewel: Positief denken is uiteindelijk iets wat , niet iets wat je denkt. Let daarom op je Wanneer jij een op je gezicht tovert terwijl je met je , dan ga je je automatisch positiever voelen. Dit komt omdat je brein plotseling dezelfde stofjes aan gaat maken die ontstaan als je je daadwerkelijk positief voelt (serotonine, dopamine en testosteron).

Als je meer bewijs wil voor het resultaat dat het veranderen van je lichaamshouding kan opleveren, check dan eens deze video van Daan: Wat heb je liever? Een chagrijnige draak van een vriendin die iedere dag jou de oren van je kop zeurt… Of een vrolijke, positieve meid die jou dag in dag uit energie geeft? De keuze is vrij simpel.

Dit komt omdat deze mannen aan zichzelf werken. Ze gaan voor de eerste de beste optie die er is, zonder na te gaan of zo iemand wel écht bij ze past… Ze hebben geen standaarden en voelen zich dag in dag uit wil met zo iemand opgezadeld zitten. Een vrouw wil een man die positief in het leven staat.

Zodra jij deze tips dus actief gaat toepassen bij het vrouwen versieren, zal je zien dat je resultaten binnen de kortste keren de lucht in schieten. Positief denken helpt jou: Beter om te gaan met afwijzingen. Aantrekkelijker te worden voor vrouwen. Een leuke vriendin te krijgen. Een keiharde PIMP te worden.

Maand Van De Spiritualiteit

Zodra zij positief denken onder de knie hebben, behalen ze resultaten waar ze nooit van hadden durven dromen. Pas alle tips uit dit artikel toe in je dagelijks leven. Als je op stap gaat, gebruik dan die flinke dosis positiviteit om die stoot van een vrouw voor jou te laten smelten.

More from Meditatie oefening

Navigation

Home

Latest Posts

Kinderyoga Materialen

Published Dec 30, 21
6 min read

Cupping Massage Maastricht - goede recensies

Published Dec 28, 20
6 min read

Relax Sport Maastricht

Published Dec 12, 20
6 min read